Üdvözölöm oldalamon!

    A laboratóriumot elsősorban bioakusztikai vizsgálatokra hoztam létre. Eszközhátterét 2007 óta folyamatosan fejlesztem, így jelenleg szerteágazó feladatokra alkalmas, az állati akusztikus kommunikáció vizsgálatától az elektronikus fajfelismerő rendszerek, illetve az azok alapját képező hangminta-adatbázisok készítéséig. A rendelkezésre álló hangrendszer, valamint az informatikai háttér akár 30 csatornán is lehetővé teszi a nagyfelbontású digitális hangrögzítést, de visszajátszásos vizsgálatokra, valamint terepi (in situ) mérésekre is alkalmas.
    Bioakusztikai vizsgálatok mellett lehetőségem van régi felvételek digitalizálására és zajszűrésére, valamint egyéb hangfelvételek (rendezvények, lemezfelvételek, stb.) készítésére és keverésére is. A laboratórium mellett kialakított műhelyben lehetőség van az eszközök folyamatos karbantartására, javítására, valamint saját berendezések fejlesztésére is.

    Kihasználva a laboratórium informatikai rendszerét, nem kizárólag akusztikai méréseket végzek, hanem botanikai (vegetációtérképezési, tájtörténeti, populációdinamikai) munkákkal is foglalkozom.
    Oldalamon a laboratórium korábbi és jelenleg folyamatban lévő munkáiba, referenciáiba szeretnék betekintést nyújtani.


Hock Ferenc
okl. biológia-környezettan tanár